Moa Rasmusson. Foto: Liberalerna Sollentuna

God Jul och Gott Nytt År!

Emil Törnsten News, Nyheter

Det nalkas mot jul och det är dags att summera året som gått och blicka framåt nya utmaningar. Under 2018 har vi haft nöjet att välkomna flera nya kommuner som medlemmar. Vi har även möjliggjort för regioner att bli medlemmar och tre har tagit chansen att gå med i föreningen. Hjärtligt välkomna alla nya medlemmar. Det är glädjande att så många aktörer i Sverige arbetar för att förbättra förutsättningarna för cykel.

Under 2018 har Svenska Cykelstäder presenterat kampanjen Cykla MER! Kampanjen har fått bra genomslag och visar på hur cykeln underlättar din vardag samtidigt som den bidrar till en hållbar utveckling. Samtidigt som kommuner, regioner, företag och institutioner gör mycket för att öka cyklingen är det såklart djupt beklagligt att staten i nationell plan minskar anslagen till cykel. Mindre än en procent går till cykel vilket är oacceptabelt. En av de viktigaste frågorna för oss är att driva ökade anslag till cykel.

Å Svenska Cykelstäders räkning önskar jag er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Tack för meningsfulla utbyten, för innovativa cykellösningar som bidrar till att fler väljer två hjul framför fyra och tack för att ni genom ert arbete skapar en bättre och mer hållbar framtid. På återseende 2019!

Moa Rasmusson
Ordförande Svenska Cykelstäder