Image

Webbinarium 3 oktober: Piska eller morot - hur får vi färre bilar och fler som cyklar i staden?

Det finns ingen enskild magisk lösning för att minska biltrafiken i våra städer. Mest framgångsrikt är att kombinera olika åtgärder som innebär både morot och piska för användarna. Det visar en ny studie från Lunds universitet som bygger på nästan 800 vetenskapliga artiklar och fallstudier.

Vilka åtgärder är det då som ger bäst resultat? Det får vi lära oss mer om på webbinariet den 3 oktober då forskningsledaren Kimberly Nicholas presenterar resultat från studien. Kimberly kommer att ge oss sina bästa tips på hur städer och kommuner kan arbeta med piska och morot för att stävja biltrafiken till förmån för ökad gång, cykel och kollektivtrafik. Under webbinariet får vi även lyssna till Roger Pydokke, nationalekonom och forskare på VTI, som har studerat hur ekonomiska styrmedel kan användas för att få flera att lämna bilen till förmån för kollektivtrafik och cykel.

Webbinariet anordnas av Svenska Cykelstäders infrastrukturarbetsgrupp.

Som vanligt finns även tid för diskussioner och frågor – både i ”break out rooms” och i en avslutande summering. Så ta lunchen framför datorn och häng med på en spännande resa!

Program:

  • Inledning
  • Kimberly Nicholas, Forskare, Universitetslektor i miljövetenskap, Lunds universitet 
  • Roger Pyddoke, Forskare, Fil.lic. Nationalekonomi på VTI 
  • Break-out-rooms - diskussioner i mindre grupper
  • Gemensam diskussion och frågor
  • Avslut

 

Webinariet är öppet för alla som önskar delta!

Dag och tid: 3 oktober kl. 12-13.30 

Plats: Zoom

Registrera dig här: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_qUdeQX37Ti2v6PInrOfilg 

 

 

Omslagsbild: Cykelvänlig skola