Image

15 september: Workshop för politiker

Observera att workshopen riktar sig till politiker.

På vilket sätt tjänar vi som kommuner, regioner och land på ökad cykling? På vilka sätt satsar vi bäst på cyklingen och uppnår ökad tillgänglighet lokalt, stärkt folkhälsa och minskad påverkan på miljö och klimat? Vilka goda exempel finns när man prioriterat cykeln, och hur har man gått tillväga?

Då vi såg ett mycket stort intresse för vår den workshop som anordnades i januari så återkommer vi med ett nytt tillfälle, den här gången med nya infallsvinklar och exempel. I den här digitala workshopen välkomnar vi politiker från landets alla hörn. Vi samlas för en dialog kring möjligheter, utmaningar och goda exempel på när vi bygger våra städer, orter och samhällen för ökad, bättre och säkrare cykling. Är du nyvald politiker, eller kanske suttit längre - men vill ha goda exempel att kunna använda i din kommun eller region? Är du nyfiken på varför föreningen Svenska Cykelstäder finns och vad vi gör?

Presenterar under workshopen gör:

  • Dr Lea Wisken, Berlins delstatsförvaltning - Hur går Berlin som delstat tillväga för att genom sina stadsdelsförhandlingar på kort tid expandera en infrastruktur för hållbart resande?

Efter presentationer delar vi in oss i mindre grupper (break-out rooms) där Svenska Cykelstäders styrelsemedlemmar håller i varsin gruppdiskussion. Sist återsamlas vi för en diskussion i större grupp.

Datum: fredag 15 september

Tid: 10:00-12:00

Plats: Digitalt

Anmäl dig senast 13 september

Workshopen är öppen för alla politiker, även icke-medlemmar. Workshopen är kostnadsfri.

Kontakt

info@svenskacykelstader.se / 070-759 05 70

Hantering av personuppgifter

Genom att anmäla dig så godkänner du var hantering av personuppgifter enligt vår dataskyddspolicy som du kan ta del av här. Du kan när som helst be oss att ta bort dina personuppgifter.

Omslagsbild: Håkan Dahlström/ Mostphotos